Friday, July 01, 2011

Wild-S - Eindhoven


In the middle of the city of Eindhoven the creatives are supposed to move into the former Philips factories. There are still some open ends and plots waiting. Observatorium started creating a city wilderness. In collaboration with MU Eindhoven, programs for chidren will be developed. Soon there is more to come than trees...De roep om meer leven in het buitengebied op Strijp S krijgt meer en meer gehoor. In de meest westelijke hoek van de zogenoemde Driehoek, het beoogde culturele en creatieve hart van Strijp S, hebben galerie MU (bekend van de Witte Dame) en het Rotterdamse Observatorium een openbare wildernis aangelegd: Wild-S.
Tweehonderd bomen van elk zo'n zeven meter hoog zijn daarvoor de zandgrond ingegaan.

Aan de rand van deze nieuwe jungle wordt later nog een houten paviljoen opgebouwd, een soort open kiosk waarin evenementen kunnen worden ontplooid. Het wordt een lege, overdekte, maar tegelijk ook open ruimte, zonder buitenmuren. Op het dak worden een terras, een podium en een gesloten kamer aangelegd. De benedenruimte is vooral leeg en aan de randen voorzien van bankjes. De hut wordt tevens bemand met een boswachter, die het gebied bewaakt.

De programmering van het bosterrein wordt nog uitgewerkt. Duidelijk is al wel dat er iedere zondag in de zomer 'iets' te doen zal zijn. Een zekere rol is weggelegd voor techniekeducatiehuis De Ontdekfabriek, dat jeugdactiviteiten gaat organiseren. Het terrein kan eveneens worden gebruikt als picknickgebied.
San van Suchtelen, Eindhovens Dagblad